Potvrđeno za Klix.ba
0

Uhapšen jedan od osumnjičenih u akciji "Kum", tereti se za organizovani kriminal

S. Š.
Ilustracija (Foto: E. M./Klix.ba)
Ilustracija (Foto: E. M./Klix.ba)
U okviru akcije "Kum" koja se od jučer realizuje širom Bosne i Hercegovine, ovog jutra je uhapšen jedan od osumnjičenih, potvrđeno je za Klix.ba. On je lišen sloboda na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška, uz pomoć Granične policije BiH.
Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet su u nastavku aktivnosti na realizacije operativne akcije"Kum”, dana 22.02.2023. godine lišili slobode lice P.P. rođen u Laktašima.

On će u toku dana biti predat postupajućem tužitelju Tužilaštva BiH, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo "Organizovani kriminal", u vezi sa krivičnim djelom "Neovlašten promet opojnim drogama".

Prema nezvaničnim saznanjima, radi se o Predragu Petkoviću.

Petković se i ranije dovodio u vezu sa raznim krivičnim djelima, a hapšen je i u okviru akcije "Storage" u oktobru 2022. godine. Radi se o predmetu za organizirani kriminal, koji je povezan sa međunarodnim krijumčarenjem opojnih droga i drugim krivičnim djelima u kojem tužilaštvo, u saradnji sa partnerskim institucijama u BiH, zemljama regiona, EU i svijeta vodi istragu protiv grupe koja je djelovala na području BiH i inostranstva.

Prema ranijim medijskim pisanjima, Petković se dovodio i u vezu sa kriminalnom bandom Veljka Belivuka.

Podsjetit ćemo, akcija "Kum" se od jučer realizuje na više lokacija unutar Bosne i Hercegovine. Do sada je rezultirala hapšenjem graničnog policajca BiH koji se sumnjiči da je pomagao ostalim osumnjičenim u ovoj akciji ilegalni prelazak preko granice.

Također, jedan od osumnjičenih je i Fikret Kajević, od ranije poznat po kriminalnim radnjama. Riječ je o akciji u kojoj su dokazi prikupljani zahvaljujući Sky aplikaciji.