Pronađena puška
4

Uhapšen Hrvat koji je prije izlaska iz BiH ranio jednu osobu

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Službenici Granične policije BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Velika Kladuša u četvrtak su uhapsili pedesetpetogodišnjeg državljanina Republike Hrvatske, koji je prije pokušaja izlaska iz BiH, pucajući iz vatrenog oružja ranio osobu.

Pregledom "Audija", hrvatskih registarskih oznaka, kojim se B. Z. dovezao do prijelaza, pronađena je puška i deset komada streljiva. B. Z. ispitan je u svojstvu osumnjičenika za krivično djelo "pokušaj ubistva".

Prema nalogu tužioca kantonalnog Tužilaštva Unsko-sanskog kantona, predan je službenicima Ministarstva unutarnjih poslova R. Hrvatske kao i oružje, streljivo i odjeća s tragovima počinjenja krivičnog djela, saopćeno je iz Granične policije (GP) BiH.

Službenici GP BiH na Međunarodnom aerodromu Sarajevo u četvrtak su identificirali počinitelja krađe ruksaka i uhapsili ga prilikom druge krađe torbe.

Naime, službenicima Jedinice Granične policije Aerodrom Sarajevo državljanin Omana, putnik s leta Istanbul – Sarajevo, prijavio je krađu ruksaka s ličnm stvarima na području Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Radeći na rasvjetljavanju slučaja, službenici su u poslijepodnevnim satima uhapsili pedesetpetogodišnjeg državljanina BiH R. M., koji je otuđio i torbu putnici s leta Dubai – Sarajevo. Protiv R. M. Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo bit će predan izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "krađa". Službenici su pronašli veći dio otuđenih stvari stranaca koji su doputovali u Sarajevo, stoji u saopćenju.