Nakon svađe u prodavnici
18

Ubistvo u Cazinu, osumnjičeni uhapšen

Piše: E. G.
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Nakon kratke prepirke između više osoba u cazinskom naselju Skokovi u večernjim satima subote smrtno je stradala jedna osoba. A. R. (1974.) je ubijen vatrenim oružjem, a osumnjičeni za ovo ubistvo M. H. je uhapšen.

Kako Klix.ba saznaje u MUP-u Unsko-sanskog kantona osoba inicijala Č. A. (1986.) ušla je u večernjim satima u prodavnicu u naselju Skokovi tražeći od vlasnika, koji je unutra bio sa ocem i još nekoliko radnika, 380 maraka na posudbu. Kazao je kako mu novac treba jer je svoj izgubio na poker aparatima. Nakon što je vlasnik rekao da mu neće dati novac, Č. A. je otišao do svog automobila i uzeo lanac kojim je razbio staklo na prodavnici.

Stradali A. R. je pokušao zaustaviti napadača, ali je u tom momentu otac vlasnika prodavnice M. H. uzeo pištolj u očiglednoj namjeri da puca u napadača, međutim metak je pogodio A. R., ustvrdili su svjedoci.

Nakon što je A. R. ranjen, sanitetskim vozilom je prebačen u Kantonalnu bolnicu "Dr. Irfan Ljubijankić", gdje je ljekar konstatovao smrt, jer je stradali vjerovatno preminuo na putu do bolnice.