Očekuje se pritvor
46

Ubica Emire Maslan nakon kriminalističke obrade predat u Tužilaštvo KS

M. G.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Anel Bećirović, osumnjičeni za ubistvo Emire Maslan, predat je danas u večernjim satima Tužilaštvu KS na dalje postupanje.

Očekuje se da će tužiteljica za njega zatražiti određivanje jednomjesečnog pritvora.

Podsjećamo, sinoć je Anel Bećirović uhapšen u svom stanu u sarajevskom naselju Hrasno nakon što je nekoliko sati ranije, na Alipašinom Polju, usmrtio Emiru Maslan, majku svog maloljetnog djeteta.

Ovaj tragični događaj dolazi nakon što je Bećirović u aprilu bio osuđen na tri mjeseca zatvora zbog nasilja u porodici, upravo nad Emirom Maslan. Tada su mu izrečene i mjere zabrane kontaktiranja s njom. Također, protiv njega se vodi sudski proces zbog posjedovanja narkotika, što je ranije za Klix.ba potvrdio njegov advokat Omar Mehmedbašić.

PAdsjećamo, nakon što je usmrtio Emiru, Anel Bećirović je pobjegao u svoj stan u Hrasnom, gdje se zabarikadirao zajedno sa njihovim četverogodišnjim sinom. Specijalna policija opkolila je stan i pregovarala s njim kako bi se predao i osigurala sigurnost djeteta. Sinoć, oko 20:10 sati, policija je uspješno upala i spasila dijete, koje je potom predato socijalnoj službi.