Kupres
0

U vozilu pronađeno oružje

SRNA
Pripadnici Policijske stanice Kupres pronašli su dvije automatske puške sa 21 metkom i pištolj u teretnom vozilu "Mercedes" njemačke registracije, vlasnika Tomislava Kvesića (33), rođenom u Mostaru sa adresom prebivališta u Minhenu, potvrdio je Srni portparol Uprave policije MUP-a Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak.

Vrdoljak je rekao da su se puške i municija nalazili u otvorenom drvenom sanduku, koje je u parkiranom kamionu registarskih tablica "H-LU-7777" u Vukovarskoj ulici u Kupresu primjetio jedan građanin Kupresa, koji je o tome odmah obavijestio policiju.

Nakon toga je pronađen vlasnik vozila i oružja koji je priveden na kriminalističku obradu.

Vrdoljak kaže da je Kvesić policiji predao i jedan pištolj marke "Blou mini mod 2003" kalibra 6,35 milimetara sa tri komada municije, koji je nelegalno posjedovao, te automatske puške "kalašnjikov" i "fal", obje kalibra 7,62 milimetara.

On je potvrdio da Kvesić prilikom kriminalističke obrade nije htio sarađivati sa policijom niti je htio reći odakle mu pronađeno oružje i kome je bilo namijenjeno.

Policija je izuzela pronađeno oružje, a Kvesić je uz krivičnu prijavu zbog nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih sredstava danas oko 15 časova priveden u Kantonalno tužilaštvo u Livnu, koje nad njim provodi daljnju istragu, rekao je Vrdoljak.