Crna hronika
133

U Sarajevu u 90 minuta zabilježena tri razbojništva

Klix.ba
U Sarajevu su u petak navečer u rasponu od svega 90 minuta registrovana tri slučaja razbojništva. MUP je u akcijama koje su uslijedile priveo tri osobe, dok se sa četvrtim izvršiteljem jošuvijek traga.

Prvo razbojništvo registrovano je oko 17:25 sati, a izvrišile su ga dvije osobe uz upotrebu noža nad radnicom prodavnice "Ajdin" u Općini Centar, ulica Dajanli Ibrahim-bega. Oni su tom prilikom otuđili neodređenu svotu novca.

U 21.50 sati radeći na rasvjetljavanju događaja, policijski službenici PS Centar i Jedinice za specijalnu podršku MUP-a KS uhapsili su osobe D.R. (1979.) i E.K. (1970.) zbog postojanja sumnje da su izvršili spomenuto krivično djelo. Oni su nakon hapšenja u stanu u ulici Kalemova zadržani u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova KS.

Drugi slučaj zabilježen je oko 18:40 sati kada je jedna osoba uz prijetnju fizičkom silom izvršila razbojništvo nad radnicima kladionice "Formula" u ulici Envera Šehovića. Nakon krađe novca, osoba se uputila prema Bulevaru Meše Selimovića, ali je ona sustignuta zahvaljujući brzoj akciji službenika Jedinice za specijalnu podršku i policijskih službenika PS Novo Sarajevo.

Utvrđeno je da se radi o A.K. (1988.) koji je potom uhapšen zbog osnova sumnje da je počinio navedeno krivično djelo. Naknadnom provjerom ustanovljeno je da je za njim Općinski sud Goražde raspisao potragu.

Deset minuta kasnije, oko 18:50, nepoznati izvršilac je uz prijetnju pištoljem izvršio razbojništvo u objektu koje se nalazi u vlasništvu Lutrije BiH u Jadranskoj ulici, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu. Iz MUP-a KS navode da se radi na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela.

O svim navedenim slučajevima obaviješten je dežurni tužitelj Tužilaštva Kantona Sarajevo.