Crna hronika
0

U Ahatovićima otkrivene dvije laboratorije za proizvodnju skanka

Klix.ba
Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u naselju Ahatovići, u sarajevskoj općini Novi Grad, izvršili pretres kuće u kojoj su pronašli dvije laboratorije za proizvodnju opojne droge skank.

Pronašli su 230 stabljika opojne droge skank, veći broj folija sa zemljom sa kojih je skinuta ova opojna droga i veću količinu narkotičkog sredstva pripremljenu za dalju distribuciju. Pored navedenog, pronađene su i privremeno izuzete kompletne elektroinstalacije sa razvodnim pločama, prigušnicama, žaruljama za rast i cvat opojne droge, kao i hemikalije potrebne za uzgoj, te precizna digitalna vaga, pribor za pakovanje i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokazni materijal.

U okviru navedenih aktivnosti za sada su slobode lišene dvije osobe koje se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. KZ FBiH.

Osobe lišene slobode bit će privedene u službene prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), gdje će nad istim biti izvršena kriminalistička obrada, nakon čega će iste biti predate nadležnom Tužilaštvu na dalji postupak.

Dalje aktivnosti po ovom predmetu bit će nastavljene, o čemu će javnost biti naknadno informirana, saopćeno je iz SIPA-e.