Crna hronika
5

Tuzla: Pritvor za dilera u čijem se stanu predozirao 14-godišnji dječak

Piše: D. Brkić
Općinski sud u Tuzli odredio je jednomjesečni pritvor za Željka Martinovića iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga.

U njegovom stanu, koji se nalazi u Ulici fra Grge Martić, u četvrtak oko podneva pronađen je u besvjesnom stanju dječak koji nije napunio ni 14 godina života. Medicinske ekipe su u dva navrata pokušale da ga reanimiraju, ali je on podlegao na Pedijatrijskoj klinici UKC-a Tuzla.

Željko Martinović je dobro poznata osoba tuzlanskoj policiji, a kako saznajemo već je osuđivan zbog dilanja droge. Kritičnog dana u njegovom stanu, pored tragično preminulog dječaka, boravilo je još nekoliko punoljetnih osoba te dječakov tri godine mlađi brat.

Sumnja se da se dječak predozirao heroinom, a o kojoj drogi je riječ utvrdit će vještaci iz Novog Sada kojim su poslati neophodni uzorci krvi i iz želuca.

Inače, dječak je živio sa nenom i romske je nacionalnosti. Kantonalno tužilaštvo TK nastavlja s provođenjem istrage, a postupajući tužilac je saslušao Željka Martinovića.