Crna hronika
14

Tuzla: Monika Spasojević nije došla na suđenje ocu koji je svirepo ubio njenu sestru

Piše: D. Brkić
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Svirepo ubistvo Šejle Spasojević (31), koje je krajem januara 2013. godine počinio njen otac Slobodan (56), dobija sudski epilog.

Danas su u Kantonalnom sudu Tuzla saslušana tri svjedoka, odnosno vozač taksi vozila i dvije Šejline radne kolegice, dok je izostala njena sestra Monika Spasojević.

Podsjetimo, Slobodan Spasojević je sa 46 uboda nožem izmasakrirao Šejlu na tuzlanskom izletištu Ilinčica. Motiv za svirepo ubistvo je, kako se pominjalo, kredit kojeg je Šejla namjeravala podići za kupovinu garsonjere.

Slobodan Spasojević (Foto: Klix.ba)
Slobodan Spasojević (Foto: Klix.ba)
Kobnog dana Slobodan i Šejla su taksi vozilom došli do Ilinčice, a poslije kraćeg razgovora Slobodan je nokautirao Šejlu, a potom je izmasakrirao.

Šejline radne kolegice, Elsada Cipurković i Zorka Iličić, danas su u Kantonalnom sudu govorile o njenom odnosu s ocem. Rekle su kako je Šejla posebno voljela oca, da se brinula o njemu, te da je i on njoj donosio doručak na posao. U tim trenucima Slobodan Spasojević je zaplakao u sudnici.

Na narednom ročištu bit će saslušani sudski vještaci, koji su bili predviđeni za današnje ročište, ali su izostali zbog godišnjih odmora.