Crna hronika
0

Težak dan za tuzlansku policiju: Motorista napao policajca, specijalac istukao navijača

Piše: D. Brkić
Neredi na stadionu Tušanj (Foto: Klix.ba)
Neredi na stadionu Tušanj (Foto: Klix.ba)
Jučerašnji dan na području Tuzlanskog kantona mogao bi se okarakterisati kao "Bio, ne ponovio se". Dvije stravične saobraćajne nesreće, sudar automobila i motocikla, intervencije na stadionu Tušanj i motosusretima u Gornjoj Tuzli epilog su 23. dana maja 2015. godine.

Najprije je iz Srebrenika tri sata nakon ponoći stigla informacija o stravičnoj saobraćajnoj nesreći u kojoj su učestvovali automobil Passat, autobus i dva teretna kombija, a u kojoj je povrijeđeno 47 osoba.

Od pomenutog broja deset osoba zbrinuto je na UKC-u Tuzla, a ljekari se i dalje bore za živote dva najugroženija pacijenta među kojim je i Adnan Gopo, košarkaš Gradine iz Srebrenika.

U saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Tuzla – Doboj u Klokotnici je teško povrijeđen motociklista koji se sudario sa automobilom. Zbog zadobijenih povreda je zadržan na UKC Tuzla.

Službenici MUP-a TK imali su pune ruke posla i na utakmici BHT Premijer lige BiH između Slobode i Mladosti (3:2). Nakon utakmice svjedočili smo mučnim scenama kada je jedan od navijača Tuzlaka unesen u klupsku ambulantu.

Njegovi prijatelji su govorili kako ga je pretukao jedan od pripadnika Jedinice za specijalne namjene MUP-a TK, a najviše su bili zabrinuti zbog činjenice što je pretučeni mladić nedavno operisan.

Na Tušanj je ubrzo došla ekipa Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla, a pripadnici MUP-a TK ispred stadiona udaljili su okupljene navijače Slobode.

Deblji kraj u Gornjoj Tuzli, gdje se održavala motorijada, izvukao je jedan od službenika MUP-a TK koji je bio na dužnosti. Njega je najprije staklenom flašom gađao A.G. (29), iz Tuzle, koji mu je potom prišao i udario ga.

A.G. je uhapšen i tokom današnjeg dana bit će predat Kantonalnom tužilaštvu TK na dalje postupanje, a teretit će se za krivično djelo napada na službenu osobu u toku vršenja dužnosti.

Izuzetno težak dan okončan je još jednom stravičnom saobraćajnom nesrećom u kojoj samo pukom srećom nije bilo nastradalih. Na raskrsnici Brčanska Malta vozač Alfa Romea O.M. (29) udario je u taksi vozilo Renault Megan kojim je upravljao A.G. (31). Pored vozača u saobraćajnoj nesreći su povrijeđene još tri osobe iz taksi vozila među kojima I.P. kojoj su konstatovane teške tjelesne povrede.