Prebačen u KCUS
0

Stabilno zdravstveno stanje ministra Zahida Crnkića

SRNA
Zahid Crnkić (Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
Zahid Crnkić (Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
Ministar za boračka pitanja Federacije BiH (FBiH) Zahid Crnkić i Nijaz Mešić, koji su teško povrijeđeni u saobraćajnoj nezgodi u travničkom naselju Turbe, prebačeni su danas u Klinički centar Sarajevo i njihovo zdravstveno stanje je stabilno, izjavio je Srni dežurni hirurg Kantonalne bolnice u Travniku Omer Lepara.

On je naveo da su Crnkić i Mešić, koji su nakon udesa hospitalizovani u Kantonalnoj bolnici u Travniku, prebačeni u Sarajevo zbog njihovog mjesta boravka.

"Zbog ranijih operativnih zahvata i novozadobijene povrede u saobraćajnom udesu u najtežem stanju je Crnkić, koji je zadobio iščašenje i otvoren prelom skočnog zgloba desne noge. Zbog neurocirkulatorne ugroženosti desnog stopala pristupilo se hitnom operativnom zahvatu, te privremenoj rekonstrukciji zgloba desne noge", rekao je Lepara.

On je dodao da je Mešić zadobio teže povrede - nagnječenje grudnog koša, oba koljena, prelom lopatice lijevog ramena i potres mozga.

Osim Crnkića i Mešića u ovoj nezgodi teže je povrijeđen i devetnaestogodišnji Irfan Dervić, koji se zadržan na liječenju u travničkoj bolnici, dok je lakše povrede zadobio Hamid Džananović, koji je pušten na kućno liječenje.

Dervić ima nagnječenje grudnog koša, te obje potkoljenice i nalazi se na odjeljenju hirurgije.

U saobraćajnoj nezgodi, koja se dogodila na raskrsnici puta M 5 i R 413, odnosno na putu iz Turbeta prema Vlašiću, učestvovalo je Golf 5 kojim je upravljao Mešić i džip koji je vozio Irfan Dervić iz Turbeta.
Srna nezvanično saznaje da je Crnkić bio u Banjoj Luci, odakle se putem preko Kneževa u pravcu Travnika vraćao za Sarajevo.