Granični prijelaz Gradina
0

Slovenac uhapšen zbog krijumčarenja cigareta

Sarajevo-x.com
Policijski službenici Jedinice granične policije Bosanska Gradiška su 26. 06. 2009. godine oko 22, 00 sata na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradina, na izlazu iz BiH, spriječili krijumčarenje 2. 966 kutija cigareta različitih marki.

Cigarete su nađene u skrivenom i namjenski prepravljenom mjestu u vozilu marke 'mercedes', slovenačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Slovenije K. V., rođen 1935. godine u Mariboru.

Po naredbi Tužilaštva BiH lice je lišeno slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo 'krijumčarenje roba', a nađene cigarete su privremeno oduzete. Državljanin Slovenije i vozilo su predani u nadležnost Tužilaštva BiH.

Podsjećamo da su na MGP Bosanska Gradiška, 10. 06. 2009. godine, policijski službenici zaplijenili 6. 011 šteka cigareta, čija je ukupna vrijednost procijenjena na 166. 470 KM, koje je njemački državljanin R. S. iz Magdeburga krijumčario u teretnom vozilu marke „renault“ sa priključnim vozilom marke „schmitz“ njemačkih registarskih oznaka.

Također su policijski službenici JGP Gradiška, 08. 05. 2009. godine, otkrili 3. 182 kutije raznih vrsta cigareta u vozilu marke 'mercedes' slovenačkih registarskih oznaka.