Drama na Koševskom Brdu
1.7k

Slomio nos maloljetniku koji mu je prijetio nožem i tražio novac

Piše: N. J.
Maloljetni razbojnik je u utorak popodne uz prijetnju nožem napao Sarajliju tražeći mu novac, ali je završio sa slomljenim nosom.

Kako je navedeno u policijskom izvještaju, M. K. (1995.) je u ulici Nusreta Šišića Dede na Koševskom Brdu napao D. B. (1974.) iz Sarajeva, tražeći mu novac uz prijetnju nožem.

No, D. B. ga je savladao i slomio mu nos. Maloljetnik je potom vozilom Hitne pomoći prevezen u bolnicu Koševo, gdje mu je pružena ljekarska pomoć. Nakon ovog incidenta, M. E. (1993.), brat maloljetnog M. K., je drvenim predmetom oštetio Audi 80, koji je u vlasništvu supruge D. B.

No, kad je pokušao pobjeći sa mjesta događaja, u tome su ga spriječili policajci. Tako je policija privela maloljetnog M. K. zbog pokušaja razbojništva, njegovog brata M. E. zbog oštećenja tuđih stvari te D. B. zbog nanošenja lakših povreda.

Obaviješten je kantonalni tužilac u Sarajevu, a privedeni su predani u Odsjek za zadržavanje MUP-a Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju događaja.