Crna hronika
8

Sarajevski bombaši još uvijek na slobodi

Piše: Am. Dž.
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Na području Kantona Sarajevo u prva tri mjeseca ove godine registrovano je šest slučajeva aktiviranja minsko-eksplozivnih sredstava. Policija još uvijek traga za počiniocima u četiri slučaja aktiviranja eksplozivne naprave, potvrđeno je za Klix.ba u MUP-u KS.

U pomenutim slučajevima teže su povrijeđene tri osobe, a lakše dvije. Pričinjena je materijalna šteta na poslovnim i stambenim objektima, te na putničkim vozilima.

MUP KS je u proteklom periodu rasvijetlio jedan slučaj iz ranijeg perioda. Radi se o aktiviranju eksplozivne naprave u dvorištu kuće na području općine Stari Grad, iz oktobra 2013. godine. Protiv izvršioca B.K., rođen 1994. godine, podnesen je službeni izvještaj nadležnom tužilaštvu zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanja opće opasnosti.

U Izvještaju o radu Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo za period januar - mart 2014. godine, navedeno je i da je jedno lice, prilikom aktiviranja ručne bombe zadobilo tešku tjelesnu povredu, nakon čega su protiv njega poduzete zakonske mjere.