Crna hronika
64

Sarajevo: Udarili u Mercedes, opljačkali vozača i pokušali mu ukrasti automobil

Piše: D. B.
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija
U Sarajevu se u nedjelju navečer dogodila nesvakidašnja pljačka u kojoj su razbojnici svojim automobilom udarili u Mercedesa, potom povrijedili i opljačkali vozača, a onda bezuspješno pokušali ukrasti njegov automobil.

Prema izvještaju MUP-a Kantona Sarajevo, pljačka se dogodila sinoć oko 23:20 sati na raskrsnici ulica Ismeta Alajbegovića Šerbe i Nikole Šopa na Ilidži. Automobil Opel Omega, u kojem je bilo pet nepoznatih osoba, blago je udario u stražnji dio Mercedesa koji je vozio P. I. (1971). Nakon sudara je P. I. izašao iz svog vozila, a iz Opela su izašli muškarci od kojih je jedan udario P. I. u zadnji dio glave, potom mu je oduzeo novac i mobitel, a zatražio je i ključ od Mercedesa. Ipak, razbojnik nije uspio pokrenuti Mercedes, pa se sa saučesnicima udaljio u nepoznatom pravcu.

Policijski službenici su oko 00:45 sati pronašli automobil Opel Omega u podzemnoj garaži u ulici Hivzi Bjelavca, a u njemu su se nalazili muškarci inicijala P. V. (1991), P. V. (1989) i P. N. (1978). Oni su potom uhapšeni i predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS. O ovom slučaju je obaviješten i tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policija nastavlja istragu.