Crna hronika
57

Sarajevo: U akciji "Robi" pronađena dva kilograma marihuane i 500 tableta ekstazija

Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Provodeći operativnu akciju "Robi", policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga tokom srijede su izvršili pretres tri osobe kod kojih je pronađena određena količina narkotičkih sredstava.

Kako je potvrdio glasnogovornik MUP-a KS irfan Nefić, pronađeni su pribor za prepakivanje i razvaljivanje narkotičkih sredstava, kao i određena količina municije.

Materije i predmeti pronađeni su pretresom S. D. (1993.), S. D. (1989.) i O. A. (1995.) iz Sarajeva. Pretresen je i stan na području Općine Novi Grad u ulici Novopazarska koji koristi K. I. koji je u bjekstvu. U stanu su pronađene 544 tablete ekstazija, 214 grama amfetamina te 2.250 gama marihuane.

Spomenute materije i predmeti su oduzeti, a o slučaju je obaviješteno Tužilaštvo Kantona Sarajevo koje je naredilo da se protiv privedenih osoba podnesu službeni izvještaji. Također, kada bude pronađen spomenuti K. I. za kojim se intenzivno traga, naloženo je da o tome obavijeste Tužilaštvo te da se sa njim postupi u skladu sa zakonom.

Vrijednost oduzetih materija je oko 50.000 konvertibilnih maraka, kaže se u saopćenju MUP-a KS.