Crna hronika
412

UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ / Sarajevo: Starica usred dana na ulici opljačkana i povrijeđena

Piše: A. U.
U sarajevskom naselju Alipašino Polje danas je usred dana napadnuta i opljačkana 73-godišnja žena, koja je sa unukom prolazila kroz B fazu ovog naselja. Napadač je pobjegao, a starica je zadržana na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu zbog krvarenja na mozgu.
Foto: Čitateljka/Klix.ba
Foto: Čitateljka/Klix.ba

Svjedokinja napada ispričala je za naš portal da je žena s djevojčicom prolazila kroz naselje kada joj je prišao nepoznati muškarac, oteo joj torbu i gurnuo je na zemlju.

"Žena je pala i udarila glavom o pločnik, a njena unuka je počela da zove u pomoć. Kad sam čula da dijete viče istrčala sam iz Pošte, a sa mnom je prišlo još nekoliko osoba. Pozvali smo hitnu pomoć, a došla je i policija. Ženu je odvezlo vozilo hitne pomoći, a njena unuka je ostala kod komšinice", kazala je naša čitateljica ističući da se ovaj napad dogodio usred dana i na javnom mjestu, te pozvala građane da u ovakvim situacijama što prije priđu i pomognu, a ne da samo posmatraju iz daljine.

Foto: Čitateljka/Klix.ba
Foto: Čitateljka/Klix.ba

Iz MUP-a Kantona Sarajevo potvrdili su za Klix.ba da je na Trgu ZAVNOBiH-a bb starija ženska osoba bila žrtva razbojništva. Napadač je još uvijek nepoznat, kao i suma otuđenog novca.

"G. M. (73) je primljena na KUM oko 15:35 sati i urađen joj je CT glave. Ima krvarenja na mozgu i nalazi se na promatranju. CT joj se radi svaka tri sata. To se nekada zna samo povući, ali, ukoliko se stanje pogorša, morat će biti operisana", izjavila nam je Biljana Jandrić, glasnogovornica KCUS-a.