Crna hronika
188

Sarajevo: Lopov uslikan dok je obijao automobil na Breci

Piše: E. F.
(Foto: Čitatelj/Klix.ba)
U ulici Ahmeda Muratbegovića za sada nepoznata osoba uhvaćena je na djelu dok je obijala automobil koji je bio parkiran na trotoaru.

Kako je portalu Klix.ba javio čitatelj koji je i uslikao sumnjivca, radi se o automobilu Golf 2, a lopov je postao sumnjiv pošto je primijećen kako obilazi i oko drugih auta. Meta mu je bio i jedan Golf IV.

Međutim, slučajni prolaznik ga je primijetio i dosjetio se da razbojnika fotografiše telefonom. Prilazio mu je dok je izlazio iz Golfa koji je obio i kazao mu: "Šta to radiš". Lopov je pobjegao, ali je prolaznik uspio zabilježiti njegovo nedjelo, a fotografije proslijediti našoj redakciji.

U međuvremenu čekao je vlasnika pored obijenog automobila kako bi mu predao fotografije osumnjičenog. Kako ga nije dočekao ostavio mu je svoj broj telefona kako bi ga pozvao da mu pošalje fotografije.

Da je automobil obijen potrvdio je i Nedžad Hasečić iz Zavidovića koji je pomenutim autom došao u posjetu u sarajevsku bolnicu. Parkirao je vozilo iznad bolnice, a prilikom povratka, na parkingu pored auta pronašao je ceduljicu sa brojem telefona.

Navodno, Golf kojim je upravljao Hasečić inače je u vlasništvu njegovog zeta Samira Velagića, koji radi kao policijski službenik. U trenutku kada je muškarac sa fotografije obio vozilo, unutra su se nalazili dijelovi policijske uniforme, zbog čega se on vjerovatno uplašio i izašao iz automobila.

Na sreću, Hasečić je kod sebe imao sve dokumente, tako da je pričinjena samo manja materijalna šteta na vozilu.