Crna hronika
50

Sarajevo: Dvije oružane pljačke i jedna paljevina automobila

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U Sarajevu su se u protekla 24 sata dogodile dvije oružane pljačke i jedno namjerno paljenje privatnog vozila.

Oko 16.00 sati u poslovnici Lutrije Bosne i Hercegovine u Jošaničkoj ulici u Vogošći nepoznata osoba je uz prijetnju pištoljem izvršila razbojništvo nad uposlenikom poslovnice. Prilikom pljačke je otuđena određena suma novca.

Sličan scenarij desio se dva sata poslije, oko 18:00 u ulici Olovska u Općini Novo Sarajevo. Nepoznata osoba je uz prijetnju vatrenim oružjem izvršila razbojništvo nad uposlenicom prodavnice Rašmer prilikom čega je ukradena neutvrđena suma novca.

O oba slučaja obaviješten je dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva KS, a uviđaj su izveli pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo. Službenici MUP-a rade na rasvjetljavanju oba krivična djela, te identifikaciji i pronalasku izvršioca.

U nedjelju, nešto prije 3 sata ujutro, Četvrta policijska uprava je obavještena kako je na Trgu Oteškog bataljona došlo do požara koji je zahvatio parkirano vozilo VW Polo vlasnika B.A. iz Sarajeva. Na svu sreću nije bilo povrijeđenih, ali je na vozilu načinjena materijalna šteta dok se požar proširio i na susjedna parkirana vozila marke Fiat i VW Golf.

Požar su ugasili vlasnici automobila i drugi građani, a nakon uviđaja ekipe MUP-a KS i sudskog vještaka zaključeno je da je do požara došlo posipanjem vozila zapaljivom tečnošću uz djelovanje otvorenog plamena. O slučaju je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva KS, saopćeno je iz Operativnog centra MUP-a KS.