Crna hronika
101

Sarajevo: Drumski razbojnici na Trebeviću zaustavili i ukrali Škodu Octaviju

Klix.ba
Trebević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Trebević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
U Sarajevu su u petak navečer zabilježena dva razbojništva, jedno na Trebeviću, a drugo u Ljubljanskoj ulici.

Oko 21 sat na lokalitetu bob staze na Trebeviću u Općini Stari Grad Sarajevo, došlo je do čina drumskog razbojništva nad dvije osobe putničkog vozila.

Naime, tri nepoznate osobe su uz prijetnju vatrenim oružjem zaustavili sivu Škodu Octaviju vlasništva M. A. iz Sarajeva, registraskih oznaka A61-E-483. U vozilu su se nalazile osobe inicijala M.H. i P.S., od kojih je otuđen automobil i tašna sa ličnim dokumentima i mobitelom.

O navedenom slučaju obavješten je dežurni tužitelj Kantonalnog tužilastva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog događaja, identifikaciji i pronalasku izvršitelja, saopćeno je iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo.

Istog dana, oko 21:30 sati u ulici Ljubljanska u Novom Sarajevu došlo je do razbojništva nad radnicima (Dž.E. i A.M.) benzinske pumpe Energopetrol. Tri osobe naoružane pištoljem i automatskom puškom otuđili su neutvrđenu sumu novca i neutvrđenu količinu cigareta.

Iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo saopćeno je kako je o navedenom slučaju obavješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilastva, a da su uviđaj izvršile ekipe MUP-a KS. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog događaja, identifikaciji i pronalasku izvršitelja.