Crna hronika
0

RS: Pronađeno 36 kilograma visokokvalitetne droge, vrijedne 100.000 KM

FENA
Foto: Derventa
Foto: Derventa
Sektor kriminalističke policije CJB Doboj u saradnji s Upravom kriminalističke policije MUP-a RS-a Banja Luka, te zajedno s pripadnicima Policijske stanice Derventa i Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Derventa, presjekli su lanac nelegalne trgovine opojnim sredstvima koji vodi iz BiH prema Republici Hrvatskoj.

Na području općine Derventa danas su uhapšene tri osobe.

Pretresom kamiona, vlasništvo jednog od uhapšenih, u specijalno dograđenim spremnicima pronađeno je i oduzeto 36 kg zelene biljne materije koja po svojim morfološkim karakteristikama asocira na marihuanu; 110 grama materije koja asocira na hašiš i 79 šteka cigareta, za koju isti nije posjedovao potrebnu dokumentaciju.

Vrijednost zaplijenjene droge na ilegalnom tržištu, prodajom naveliko, procjenjuje se na iznos više od 100.000 KM, s obzirom na to da se najvjerovatnije radi o visokokvalitetnoj marihuani pod nazivom SKANK, proizvedenoj od genetski modifikovanih stabljika indijske konoplje.

Kamion kojim je prevožena droga je izuzet.

Nakon izvršene kriminalističke obrade uhapšeni će biti predati zajedno s izvještajem o izvršenom krivičnom djelu nedozvoljena proizvodnja i promet droga u nadležnost Okružnog tužilaštva Doboj.