Crna hronika
210

Raspisana potjernica za Tomislavom Spahovićem, osumnjičen za ubistvo Amila Geca

Piše: A. B.
Tomislav Spahović
Tomislav Spahović
Kantonalni sud u Sarajevu raspisao je potjernicu za Tomislavom Spahovićem zbog sumnje da je ubio Amila Geca u petak u sarajevskom naselju Buća Potok, potvrđeno je za Klix.ba iz Kantonalnog suda.

Kako je izjavila glasnogovornica Suda Amra Hodžić, Spahović je osumnjičen za ubistvo u pokušaju te je upućen prijedlog za raspisivanje potjernice. Jučer je u Sarajevu uhapšena Melisa Musić (1988.) zbog sumnje da je Spahoviću pomagala nakon izvršenja krivičnog djela.

Omar Mehmedbašić, Melisin advokat za Klix.ba je kazao da je njegova klijentica prilikom davanja izjave negirala bilo kakve navode s kojima se može dovesti u vezu s počinjenjem navedenog krivičnog djela.

"Melisa Musić je izjavila da nije počinila nikakve kriminalne radnje, što podrazumijeva pomaganje počiniocu nakon ubistva u petak. Njoj je određen jednomjesečni pritvor zbog sumnje da bi mogla utjecati na svjedoke", izjavio je Mehmedbašić.

Melisin advokat je dodao kako klijentica tvrdi da je u vrijeme ubistva bila u svom stanu, te da ni na koji način nije utjecala na izvršenje djela. Iz policije su saopćili da intenzivno rade na pronalasku napadača.

Tomislav Spahović je poznati bosanskohercegovački MMA borac. Podsjećamo, Amil Gec je ranjen u glavu u sarajevskom naselju Buća Potok, u ulici Nusreta Prohića do broja 20 i istog dana je oko 22:45 sati preminuo na Klinici za neurohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo (UKCS).