Potvrdio MUP HNK
10

Radnik jablaničkog Granita na radu zadobio povrede opasne po život

G. Š.
Radnik jablaničkog preduzeća "Granit" u stečaju F. K. (55) iz Jablanice sinoć je u kasnim satima na radu zadobio teške tjelesne povrede opasne po život, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako nam je kazano iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona nesreća se dogodila nešto prije ponoć na području Jablanice, a nesretni radnik je vozilom Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Jablanica noćas u 2:15 sati dovezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar kako bi mu se ukazala pomoć.

"Provjerom u Domu zdravlja Jablanica je utvrđeno da je radnik zadobio povrede na radu u poduzeću Granit dd u stečaju Jablanica", kazano nam je iz MUP-a HNK.

Prema prvim informacijama nesreća se dogodila tako što je na radnika tokom obavljanja posla u jednom trenutku pala kamena ploča s viljuškara.

Sa slučajem je upoznat nadležni tužitelj pod čijom nadzorom će se provesti sve zakonom previđene istražne radnje kako bi se rasvijetlio slučaj i utvrdile okolnosti koje su dovele do nesreće uslijed koje je radnik iz Jablanice zadobio povrede opasne po život.