Crna hronika
0

Pucnjave u Vitezu i Vogošći, četiri osobe povrijeđene

Sarajevo-x.com
Restoran Cigo u Vogošći
Restoran Cigo u Vogošći
Tridestdvogodišnji Rusmir Bešo iz Viteza sinoć je oko 21 sat u jednom ugostiteljskom objektu u Vitezu iz automatske puške ranio Elmira Hurema, saopćeno je iz MUP-a Srednjobosanskog kantona.

Ranjeni mladić je prebačen u bolnicu i nije u životnoj opasnosti, a istraga o ovom slučaju je u toku.

Pucnjava se oko ponoći dogodila i u Vogošći, i to u ugostiteljskom objektu Cigo.

Dva muškarca inicijala Z.A., rođen 1985. i M.M., rođen 1971. iz Sarajeva su ranjeni u predjelu nogu, nakon čega su smješteni u Centar urgentne medicine na Koševu. Oni su dobili teške tjelesne povrede, a uslijed ovog fizičkog obračuna Z.H., rođen 1971. iz Sarajeva zadobio je lakše tjelesne povrede u predjelu glave.

Izvršioci su se nakon obračuna udaljili u nepoznatom pravcu, a službenici policije Pete policijske uprave jutros u 05:00 sati lišili su slobode F.N., rođenog 1989. godine iz Vogošće, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja opće opasnosti, te K.I., rođenog 1985. iz Sarajeva, pod sumnjom da je nanio nakše tjelesne povrede Z.H., saopćeno je iz MUP-a KS-a.

O svemu je obaviješten kantonalni tužilac, a ova lica su jutros u 7:45 predati u prostorije Odsjeka za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.