Crna hronika
83

Pretučen advokat Duško Tomić: Ne dopada im se što branim bosanski jezik i zastavu BiH

Piše: A. B.
Duško Tomić
Duško Tomić
Advokat Duško Tomić pretučen je jučer u Bijeljini u dvorištu kuće u naselju Međaši, a kako je izjavio za Klix.ba povrede mu je nanio predsjednik boračke organizacije Mile Sekulić koji želi ukinuti sve ulice u Bijeljini koje je imenovao Olimpijski komitet.

Prema Tomićevim riječima, Sekuliću smeta Ulica djece Evrope i Dječija ambasada, kao i ostale ulice koje je imenovao Olimpijski komitet i gdje svakoj pripada odgovarajuća boja.

"Glavna ulica je Ulica djece Evrope koja je plava, Ulica djece Afrika je crna, djece Australije zelena, djece Azije žuta, djece Rusije i Amerike crna. Oni smatraju da to tako ne može funkcionirati, žele prefarbati ulice i urgiraju samo na opstanku Ulice djece Rusije. Mile Sekulić koji me je pretukao postavljen je na prijedlog njegovog rođaka Ljubiše Mišića kojem se sudi za ratne zločine u logoru Batkovići, a koji je sebe delegirao za poslanika boračke organizacije u Bijeljini", rekao je Tomić.

Dodao je također kako se pripadnicima boračke organizacije u Bijeljini ne dopada ideja što brani bosanski jezik i zastavu Bosne i Hercegovine.

"Žele me osramotiti pred svima. Podnio sam prijavu policiji, a sutra ću u ići u boračku organizaciju da vidim šta se dešava", kazao je Tomić.