Crna hronika
0

Pretresi u Cazinu, pronađeno oružje i droga, jedna osoba uhapšena

Piše: M. Ć.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Akcijom policijskih službenika Sektora kriminalističke policije MUP-a USK i policijskih službenika Policijske stanice Cazin izvršeni su pretresi dva ugostiteljska objekta na području općine Cazin i pronađeno oružje i droga, a jedna osoba je lišena slobode.

Akcija je izvršena na osnovu prethodno pripremljenog plana i pribavljene Naredbe Općinskog suda u Cazinu, a izvršen je pretres ugostiteljskih objekata Big Brother i New 10 na području Cazina.

"Pretresi su vršeni s ciljem pronalaska predmeta koji potiču iz izvršenja krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, posjedovanje i omogućavanje uživanje opojnih droga i neovlašteno držanje oružja i drugih eksplozivnih materija“, saopćeno je iz MUP-a USK.

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti slijedeći predmeti: pištolj marke CZ, tip M57, call. 7,62 mm, sa pripadajućim okvirom i pet komada metaka kalibra 7,62 mm, pištolj nepoznate marke, call. 6,35 mm, sa okvirom bez municije, nepoznata materija zelene boje koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu cannabis sativu, nepoznata praškasta materija, bijele boje, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, mobilni aparat marke HTC, dvije drvene palice, jedan puščani metak kalibra 12 mm.

"Pronađeni predmeti su privremeno izuzeti, a protiv osoba kod kojih su pronađeni poduzet će se zakonom propisane mjere i radnje. A zbog postojanja osnova sumnje u izvršenje krivičnog djela posjedovanje i omogućavanje uživanje opojnih droga, slobode je lišen M. H. rođen 1995. godine u Cazinu, nakon čega je izvršen pretres stana i drugih prostorija koje koristi osumnjičeni", kazali su u MUP-u.

Također, inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove izvršili su inspekcijski nadzor nad radom navedenih ugostiteljskih objekata.