Eksplozija plina
0

Preminula Aida Zahirović

FTV / Sarajevo-x.com
Aida Zahirović (21), koja je teško povrijeđena u eksploziji plina prije sedam dana u sarajevskoj Radićevoj ulici, preminula je jučer u kliničkom centru Koševo, javila je Federalna televizija.

Iz informativne službe bolnice za FTV su kazali da je Zahirovićeva podlegla od povreda pluća, koja su joj počela otkazivati dan ranije. Ljekari su pokušavali spasiti život djevojke, ali su njihovi napori bili uzaludni.

Aida Zahirović je u eksploziji zadobila opekotine na 70 posto tijela, a prije nekoliko dana presađena joj je koža na ruke, dok je za narednu sedmicu bila planiran operacija leđa. Zdravstveno stanje Aidine sestre Emine Zahirović (20), koja je u eskploziji zadobila teške opekotine na 30 posto tijela i dalje je teško.

U eksploziji plina u Radićevoj ulici, podsjećamo, poginula je Biljana Puškarević (55), dok je pored sestara Zahirović povrijeđen i Idriz Tiro.

Sarajevski Kantonalni sud je zbog sumnje da su ugrozili imovinu i živote ljudi odredio pritvor Safetu Nekoviću i Mirzi Hadžiabdiću, direktoru firme Winner Project i šefu gradilišta, čiij su radnici prilikom izvođenja radova oštetili plinsku cijev ispred zgrade, što je dovelo do eksplozije.