Crna hronika
880

Predana Tužilaštvu KS: Ovo je majka koja je ubila i bacila bebu u smeće

Klix.ba
(Foto: Klix.ba) (Foto: F. K./Klix.ba)
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Dvadesetjednogodišnja majka inicijala M. M. predana je danas Tužilaštvu KS nakon što je jučer uhapšena pošto je priznala sarajevskoj policiji da je prije skoro mjesec dana svoju bebu ubila i bacila u kontejner za smeće.

M. M. je rođena 1993. godine u mjestu Fojhari u općini Srebrenica, a nastanjena je u Vogošći. Ona je policiji pokazala kontejner za smeće u Vilsonovom šetalištu u koji je bacila svoje novorođenče.

Mušku bebu je u kontejneru 18. juna u večernjim satima pronašao građanin, koji je o tome odmah obavijestio policiju.

Specijalista sudske medicine dr. Hamza Žujo je nakon obavljene obdukcije kazao da je muška beba rođena živa, nakon čega je vezana krpom u predjelu vrata i zadavljena.

On je danas za Klix.ba potvrdio i kako je istražiteljima rekao da je ustanovio da je osoba odgovorna za čedomorstvo mlađe životne dobi, što je moglo biti od koristi policiji u istrazi.

Iz Tužilaštva KS su potvrdili da im je predana osumnjičena M. M. te da ju je ispitao postupajući tužilac koji je donio naredbu za provođenje istrage zbog krivičnog djela čedomorstvo iz člana 169. Krivičnog zakona Federacije BiH.

Također, donesena je i naredba o zadržavanju osumnjičene u pritvoru 24 sata, nakon čega će postupajući tužilac odlučiti o daljnjim mjerama prema njoj.