Crna hronika
660

Požar na tržnici Arizona, izgorjelo nekoliko stotina objekata

Piše: S. Č.
Požar na tržnici "Arizona" (Foto: Čitatelj/Klix.ba)
Veliki požar izbio je u jutarnjim satima na tržnici Arizona u općini Gradačac. Prema prvim informacijama, izgorjelo je nekoliko stotina objekata, a šteta se procjenjuje na nekoliko miliona KM.

Kako su za Klix.ba potvrdili iz Vatrogasnog društva Gradačac požar je izbio u 4:30 sati, a njegov uzrok još uvijek je nepoznat.

"Radi se o zaista velikom požaru, a dovoljno o tome govori i činjenica da su na teren, osim naših ekipa, izašle i kolege iz okolnih mjesta kao što su Srebrenik, Orašje, Pelagićevo i Brčko", izjavili su iz Vatrogasnog društva Gradačac.

Kako su nam kazali, izgorjelo je nekoliko stotina prodajnih štandova i objekata, a štete se procjenjuju na višemilionske.

"Radi se uglavnom o objektima od dasaka, a u mnogima se nalazila i roba koju su trgovci ostavili preko noći na štandovima. Požar je lokaliziran oko četiri sata nakon izbijanja, a nastale štete su ogromne", objasnili su iz VD-a Gradačac za naš portal.

Arizona važi za jednu od najvećih i najprometnijih tržnica u Bosni i Hercegovini koju dnevno posjeti blizu 15.000 kupaca.