Crna hronika
0

Povrijeđeni vozač nastradao u Visokom u teškom stanju

Piše: E. F.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Adnan R. (41) koji je teško povrijeđen kada je automobilom sletio s ceste sinoć u Moštrama kod Visokog, u teškom je zdravstvenom stanju.

Podsjećamo, nakon sinoćnjeg udesa Adnan je zbog ozbiljnosti povreda prebačen na daljnje liječenje u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

"Pacijent je smješten na Kliniku za torakalnu hirurgiju i ima teške tjelesne povrede grudnog koša, serijsku frakturu rebara i povredu vrata te je u veoma teškom stanju“, kazala je za Klix.ba Muamera Šehić, glasnogovornica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Nesreća se dogodila na putu A1 u mjestu Moštre kod Visokog. Od siline udara motor automobila završio je daleko od ostatka vozila, iz kojeg su povrijeđenog vozača izvukli pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Visoko.

Prema riječima očevidaca, Adnan R. je upravljao Škodom te je krećući se velikom brzinom iz pravca Zenice, prošavši nadvožnjak izgubio kontrolu nad vozilom i sletio sa autoputa, srušio bankinu, zatim u zraku zakačio betonski stub rasvjete, nakon čega je završio u polju pokraj lokalnog puta.

Nakon slijetanja s ceste, vozilo je udarilo i pješaka inicijala I. K.