Pivić izgubio život čekajući autobus
249

Povrijeđeni u sinoćnjoj pucnjavi stabilno, Zeničani najavili proteste

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Sinoćnja pucnjava u Zenici imala je stravičan epilog gdje je 18-godišnji mladić Amer Pivić izgubio život u obračunu kriminalnih grupa na lokalitetu Stare čaršije.

Prema nepotvrđenim informacijama Pivić je u vrijeme pucnjave bio na autobusnoj stanici, gdje je čekao autobus za povratak kući u mjesto Klopče.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Aldina Ahmić za Klix.ba izjavila je da je istraga još uvijek u toku, te da se traga za jednom osobom.

"Još uvijek je istraga u toku i ne znamo ko je učestvovao. Pucnjava se desila oko 21:35 sati na lokalitetu Stara čaršija, gdje je zabilježena upotreba vatrenog oružja. Dva pištolja su pronađena prilikom uviđajnih radnji, a jedna osoba je u 22:15 sati, od zadobijenih povreda vatrenim oružjem preminula u Službi hitne pomoći. Teže tjelesne povrede zadobili su M. Dž. i P.G., koji su zadržani na liječenju u Kantonalnoj bolnici u Zenici, dok je osoba B. S. zadobilo lakše tjelesne povrede koje su konstatovane u Službi hitne pomoći. Izvršen je uviđaj na mjestu događaja, a nadugo nakon pucnjave na području Zenice dvije osobe su lišene slobode, a za jednom osobom se još traga", kazala nam je Ahmić.

Teže tjelesne povrede zadobili su Džemal Mahmić i Goran Popović. Iz Odjela za intenzivnu njegu Kantonalne bolnice u Zenici kažu da je stanje povrijeđenih stabilno.

U Zenici je prije dvije godine na lokalitetu Babine rijeke zabilježen sličan obračun, gdje je petnaestogodišnji S. K. dok je šetao pješačkom stazom ranjen od zalutalog hitca iz tog obračuna. Prema nepotvrđenim informacijama moguće je da se sinoć radilo o obračunu istih kriminalnih grupa.

Zeničani su potreseni ovim događajem, a u 12 sati najavljeno je okupljanje građana na mjestu gdje je stradao Pivić. Na društvenoj mreži Facebook aktiviran je događaj pod nazivom "Hoćemo mirnu Zenicu!", gdje je oko 350 građana potvrdilo svoj dolazak.