Crna hronika
79

Poslije pijanke sa društvom nevjenčanom suprugu nanijela smrtonosnu povredu

Piše: D. Brkić
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Husein Jašarević (32) iz Tuzle ubijen je jutros u prizemlju porodične kuće u ulici Izeta Sarajlića nakon što ga je nožem u vrat udarila nevjenčana supruga Maida Imširović (25).

Nakon uboda Husein je davao znakove života, ali nije uspio dočekati dolazak medicinske ekipe iz Doma zdravlja Tuzla.

Ubrzo su u ulicu Izeta Sarajlića, koja se nalazi iznad Klinike za srce u tuzlanskom naselju Slavinovići, pristigli službenici MUP-a TK koji su uhapsili osumnjičenu i sproveli u policijsku stanicu na kriminalističku obradu.

Poznanici Huseina i Maide tvrde kako njih dvoje nisu imali većih razmirica, te da iz svoje vanbračne zajednice imaju maloljetnu kćerku. Inače, Husein i Maida su živjeli u prizemlju kuće, dok su na prvom spratu stanovali Huseinova majka i brat.

Saznajemo kako su dan ranije, odnosno u nedjelju, Husein i Maida sjedili s društvom, a pretpostavlja se kako su oboje konzumirali alkohol. Obdukcija tijela ubijenog i tjelesni pregled osumnjičene dat će odgovor na te navode, a u toku sutrašnjeg dana Maida će biti predata u nadležnost Kantonalnog tužilaštva TK.

Krvavom obračunu, po svoj prilici, prethodila je burna svađa nakon koje je Maida uzela nož i zadala smrtonosnu povredu Huseinu.

Motivi ubistva bit će poznati nakon što osumnjičena bude saslušana u Kantonalnom tužilaštvu TK. Istraga se nastavlja.