Laktaši
4

Porodicu Petković "greškom" napali palicama i pajserima

FENA
Foto: Arhiva
Foto: Arhiva
Policija u Laktašima privela je Gorana Todorovića te Miljana i Zlatana Mitrovića, koji se sumnjiče za nasilničko ponašanje, ugrožavanje sigurnosti i nanošenje povreda članovima porodice Petković iz Čardačana u Laktašima, koje su "greškom" napali.

Petkovići su ispričali da se oko 18.30 sati ispred kuće pojavilo 12 mladića s palicama i "pajserima" te su bez ikakvih pitanja napali prvo vlasnika kuće Momčila, koji je pokušao da ih zaplaši pucnjem iz puške, sačmarice, u vazduh, ali su mu je napadači oteli.

Njegov sin, Siniša se u tom trenutku vraćao kući te ispričao da je u momentu shvatio da mora odbraniti porodicu, jer su u kući bili mlađi brat i majka te jedan od rođaka.

Jedan od napadača ga je udario metalnom palicom u glavu, ali je uspio da mu je otme i odgovori fizički na batine, s kojima su mladići prestali tek kada su shvatili da su pogriješili kuću i osobu koju su tražili.

"Morao sam braniti svoju porodicu", rekao je Petković objašnjavajući da je u samoodbrani i međusobnoj tuči i sam zadobio lakše povrede glave i ruke.

Napadači su tražili Ljubišu Miladinovića kako bi se s njim fizički obračunali, na inicijativu Gorana Todorovića, s kojim je ranije imao verbalni konflikt. Protiv Miladinovića i Todorovića je još ranije podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog narušavanja javnog reda i mira.

Među napadačima je bio i Saša Damić, koji je nedavno lakše ranjen u banjalučkom naselju Starčevica prilikom pokušaja hapšenja od strane policije, te Dejan Vujić i Dženan Vajrača, koji su također povrijeđeni.

Po riječima doktora Dragoslava Brkića, dežurnog ljekara Klinike za neurohirurgiju, Dejan Vujić primljen je sa otvorenim prelomom lobanje s nagnječenjem mozga.

U jutarnjim satima Dejan Vujić je operiran, svjestan je i njegovo stanje je za sada stabilno. Saša Damić i Dženan Vajrača primljeni su s prelomom lobanje i obojica su za sada stabilnog zdravstvenog stanja.

Iz CJB Banja Luka je danas potvrđeno da je bilo sedam učesnika u sinoćenjm napadu na porodicu Petković te da ih je okupio Todorović kako bi se obračunao s Miladinovićem.

Policija je, navodeći inicijale učesnika ovog incidenta, također potvrdila da je u bjekstvu jedan od napadača Milan Rujević, koji je prevozeći povrijeđene "kolege" s vozilom Audi sletio s puta.

Policijski službenici rade na utvrđivanju svih detalja koji su prouzrokovali događaj, kao i utvrđivanju svega što se dogodilo ispred kuće Petkovića.