Crna hronika
0

Policija uhapsila pljačkaše zlatare u centru Zenice

ZEDA
Foto: H./Klix.ba
(Foto: Haris Badžić/Sarajevo-x.com)
Zenička policija lišila je slobode tri osobe za koje se osnovano sumnja da su izvršile pljačku i razbojništvo u zlatarskoj radnji, vlasništvu Jozefine Pine Vidačak iz Zenice. U Mercedesu hrvatskih registarskih oznaka KR-801-GR uhapšen je Ivan Rozić iz Zagreba, a u kući, u ulici Kočevska čikma broj 8, uhapšen je Danijel Amidžić čije je prebivalište u Mrkonjić Gradu.

Tokom akcije uhapšen je i Mirsad Smriko, vlasnik kuće u naselju Kočeva u kojoj se skrivao Danijel Amidžić. Policijski tim je pronašao i jednu torbu sa ukradenim zlatnim nakitom, koju su razbojnici odbacili prilikom bijega. Istražni policijski tim nije mogao potvrditi, jer je istraga još u toku, da li je pronađen sav zlatni nakit koji je ukraden iz Zlatare Vidačak.

Ovaj slučaj pljačke i razbojništva desio se danas prije podne, kada su tri nepoznate naoružane osobe izvršile oružanu pljačku u Titovoj ulici u Zenici. Tada su dvojica razbojnika pljačkaša, sa kapama na glavi i naoružana pištoljem, ušla u radnju i zaprijetila vlasnici, dok je jedan član pljačkaške trojke najvjerovatnije napolju "čuvao stražu" ili je čekao partenere u svojoj kući. Odmah nakon ulaska u radnju razbojnici su svezali vlasnicu ljepljivom trakom i polegli je na pod, a oni su iz izložbene vitrine pokupili najveći dio nakita i zlatnih predmeta koje su vidjeli i pronašli.

Zanimljivo je da je ovo četvrta pljačka zlatarskih radnji u centru Zenice u posljednjih mjesec-dva, prije dva dana opljačkana je zlatara Memagića, u ulici Mehmedalije Tarabara, kada su provlnici ušli kroz zid radnje i pokrali nakit.

Prije mjesec dana opljačkana je zlatara Jaki koja se nalazi prekoputa danas opljačkane zlatare. Prije toga je izvršena noćna provala u zlataru Sofić koja se nalazi pedesetak metara dalje, kada su provalnici ušli u radnju iz stana iznad radnje.

Odmah nakon dojave policijski službenici i inspektori Policijske uprave i poduzeli su opsežne operativne aktivnosti na pronalasku izvršilaca ove pljačke i razbojništva i u tome su uspjeli u rekordnom vremenu.

Uviđajne i istražne policijske aktivnosti vezane za ovu pljačku su još u toku.