Niko ih nije prijavio
79

Policija u Modriči privela nasilnike koji su pravili haos po kafićima ali ih nije zadržala u stanici

S. Š.
Screenshot
Screenshot
Policijski službenici Policijske uprave Doboj priveli su grupu momaka koja je pravila haos po kafićima, a nakon što su određeni videosnimci objavljeni na internetu.
Kako se navodi u zvaničnom saopćenju policije, policijska uprava Doboj pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Doboj preduzima sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja okolnosti događaja koji su prikazani na videosnimcima objavljenim na društvenim mrežama u kojima je prikazano prijeteće ponašanje grupe lica u nekoliko ugostiteljskih objekata na području Modriče, kao i utvrđivanja elemenata krivičnog djela.

Napominju da Policijskoj stanici Modriča, kao ni Policijskoj upravi Doboj niko nije prijavio navedeni događaj koji je prikazan na video snimcima.

Policijski službenici Policijske stanice Modriča su 31. oktobra operativnim radom na terenu uočili više nepoznatih lica koji se kretali u grupi na području Modriče te su iste pozvali u Policijsku stanicu, gdje su legitimisani i utvrđen im je identitet.

Lica su u izjavi naveli motiv dolaska na područje ove općine.

Tom prilikom izvršeni su pregledi navedenih lica, kao i vozila koja koriste isti i tom prilikom nisu pronađeni predmeti koji potiču iz prekršaja ili krivičnog djela.

Lica su nakon toga, uz pratnju policijskih službenika napustili područje opštine Modriča u pravcu Bosanskog Šamca.