Crna hronika
3

Policija otkrila automobil u kojem "teret" čine puške, bombe, zolja, municija...

Piše: M. N.
Foto: Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Pripadnici MUP-a KS su napornim radom pronašli veće količine naoružanja, te su otkrili osobe koje su izbušile gume na 33 parkirana motorna vozila 12. marta u općini Centar Sarajevo.

Kako je na konferenciji za novinare rekao Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a KS, policijski službenici pronašli su i pretresli Audi A4 zbog sumnje da se u njemu nalazi veća količina oružja. U automobilu su, između ostalog, pronađena dva para registarskih tablica, tri ručne bombe, jedna zolja, 10 pušaka, dvije automatske puške, 10 metalnih okvira za municiju, 1.757 metaka različitog kalibra, tri noža, te ključevi, odjeća, rukavice i ostali predmeti za koje se pretpostavlja da su korišteni u činjenju krivičnih djela.

"Bit će utvrđeno da li su puške otuđene, te će biti poslate na vještačenje kako bi se utvrdilo da li su korištene. Ispitano je više osoba, te je utvrđeno da je vlasnik automobila M. E. (1979. godište) koji je priveden zbog izvršenja krivičnog djela 12. marta", rekao je Nefić.

Oduzeti predmeti bit će dostavljeni Općinskom sudu u Sarajevu.

Policijski službenici I PU su, radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela oštećenje tuđe stvari, odnosno bušenje pneumatika na 33 parkirana motorna vozila od 12. marta ove godine u ulici Ismeta Mujezinovića, općina Centar Sarajevo, došli do saznanja da se u vezu s izvršenjem ovog krivičnog djela mogu dovesti maloljetni B. A. i S. J., obojica 1997. godište, koji su nastanjeni u Sarajevu.

"B. A. je u pratnji staratelja i advokata za maloljetnike ispitan, dok će S. J. biti ispitan tokom dana. Saslušane su još dvije osobe u statusu svjedoka, koje su potvrdile navode izvršenja krivičnog djela. Motiv napada je bio banalan, treba imati na umu da su to maloljetne osobe, a krivično djelo su počinil iz osvete prema građanima koji tu žive jer su im branili da se okupljaju, konzumiraju alkohol i galame", rekao je Nefić.

Izvještaj će uz operativni materijal biti predati tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.