Tuzla
0

Pokopan dr. Nedret Mujkanović

FENA
Foto: FTV
Foto: FTV
Posljednji pozdrav kolegi i prijatelju doc. dr. Nedretu Mujkanoviću na komemorativnoj sjednici u subotu uputio je predsjednik Upravnog odbora UKC-a Tuzla Izet Džananović.

Podsjetio je na golemi doprinos dr. Mujkanovića u odbrani zemlje, reformi zdravstva i postizanju liderske pozicije UKC-a Tuzla u regiji.

U ime Stranke za BiH, čiji je član od samog početka bio doc. Mujkanović, od njega se oprostio dr. Izet Žigić, kazavši da je Mujkanović bio most koji je spajao političke istomišljenike i neistomišljenike, te da su ga krasile plemenitost, herojstvo i humanost.

Mujkanović je bio i univerzitetski profesor na predmetu Hirurgija s ratnom hirurgijom na Medicinskom fakultetu. U ime Univerziteta od njega se oprostio rektor prof. dr. Džemo Tufekčić, istakavši kako će gubitak "najvećega bosanskog ratnog hirurga" biti teško nadoknaditi.

Kao ministar zdravstva u Vladi TK-a, doc. dr. Nedret Mujkanović dao je veliki doprinos reformi zdravstva na području kantona, pa gašenje takve energije sigurno neće biti moguće nadoknaditi, kazao je opraštajući se od ovog velikog čovjeka, ministar zdravstva u Vladi TK-a dr. Asim Musić.

Nakon Komemorativne sjednice ispred Prinčeve džamije u Ši Selu u Tuzli obavljen je posljednji ispraćaj i dženaza direktora Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla Nedreta Mujkanovića. Tijelo Mujkanovića nakon toga je pokopano u haremu Džindžićke džamije.