Crna hronika
105

Pogledajte snimak neposredno nakon udesa na Grbavici, građani prijetili vozaču

Klix.ba
Tri pješakinje povrijeđene su u nesreći koja se dogodila u utorak u sarajevskom naselju Grbavica. Portal Klix.ba u posjedu je snimka na kojem se vidi kako građani pokušavaju pomoći povrijeđenim ženama dok čekaju ekipu Hitne pomoći, panika vozača koji pretura po autu, hvata se za glavu, ali i trenutak kada ga građani napadaju, vrijeđaju ga i prijete mu.

Vozač M. B. iz Sarajeva vozilom Nissan sa stranim registarskim oznakama udario je u tri žene, a zatim u stub ulične rasvjeta.

Povrijeđene su A. Ž. (1960), I. K. (1962) i M. Dž. (1955) su nakon nesreće prevezene u bolnicu Koševo.

"Pacijentice su dovezene u 17:25 sati. A. Ž. je zadobila frakturu desne potkoljenice i smještena je na Kliniku za ortopediju i traumatologiju., M. Dž. su slomljena dva rebra i ona je zbrinuta na Klinici za torakalnu hirurgiju, dok je I. K. prošla sa kontuzijama potkoljenice i podlaktice te je nakon ljekarske intervencije puštena kući", kazala je za Klix.ba glasnogovornica bolnice Koševo Biljana Jandrić.

Na snimku se vidi kako građani prilaze povrijeđenim ženama i nastoje im pomoći, a vozač Nissana panično hoda po parkingu, ulazi u svoje vozilo, traga za nečim, pa ponovo izlazi iz vozila pri tome stavivši nešto u džep i odlazi u udaljeniji dio parkinga.

Kada dolazi policija, govori da nije pobjegao sa mjesta događaja i sjeda u policijsko vozilo, a ljutiti građani prilaze i prijete mu (7:25).

U Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo nisu željeli reći ime i prezime vozača, ističući da u javnosti mogu saopćiti samo inicijale.