Crna hronika
210

Pogledajte kako su naoružani pljačkaši opljačkali samoposlugu u Kiseljaku

Piše: D. B.
Dvojica maskiranih naoružanih pljačkaša opljačkali su samoposlugu King super shop u Kiseljaku 30. decembra, a pljačka je snimljena nadzornim kamerama.

Pljačkaši su na parking samoposluge stigli u 19:29 sati u sivom automobilu Audi 100. Potom su dvojica s maskama na glavi i oružjem u rukama, puškom i pištoljem, ušli u samoposlugu. Na kasi nisu zatekli radnike, koji su bili u blizini frižidera, nekoliko metara dalje.

"Vidjeli smo dvojicu maskiranih i naoružanih muškaraca koji su ušli u samoposlugu. Vidjeli su i oni nas, ali nam nisu ništa govorili, vjerovatno zato što primijetili da im ne prilazimo. Odnijeli su novac iz kase, cigarete i CD-ove", izjavio je jedan od zaposlenika koji su bili u samoposluzi tokom pljačke.

Nakon što su uzeli sve što im se našlo pri ruci, pljačkaši su se vratili u automobil u kojem ih je čekao vozač saučesnik, a potom su otišli. Za pljačku im je trebalo tridesetak sekundi.

Isti pljačkaši su nedugo zatim opljačkali i prodavnicu Konzum u naselju Brnjaci.

Policija još uvijek radi na ovom slučaju, a svi građani koji imaju informaciju o pljačkašima mogu se javiti na telefon 030/879-150. Vlasnik samoposluge King super shop je obećao nagradu onom čije informacije dovedu do identifikacije i pronalaska pljačkaša.