Crna hronika
14

Pljačka Raiffeisen banke: Amel Sejfović ostao u pritvoru, ostali pušteni na slobodu

Piše: M. N.
Kantonalni sud Sarajevo odredio je pritvor za tri osobe koje se dovode u vezu sa pljačkom Raiffeisen banke na Ilidži. Pritvor je određen Amelu Sjefoviću (1989.), dok su Nizama B. i Haris H. pušteni na slobodu.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Pritvor Amelu Sejfoviću može trajati do 6. decembra ili do nove odluke suda.

"Kantonalni sud odredio je pritvor i za H. A. i H. A. koji će se računati od dana lišavanja slobode jer još nisu dostupni", rekla je za Klix.ba Amra Kovač iz Kantonalnog suda Sarajevo.

Kako je ranije rečeno iz MUP-a KS, raspisana je potjernica za dvije osobe kojima je identitet poznat, ali nisu dostupne. Kantonalno tužilaštvo Sarajevo ih tereti za najteža krivična djela ubistva, pokušaja ubistva i oružane pljačke. Riječ o Anelu H. koji je, prema nezvaničnim informacijama, uhapšen u Hrvatskoj i Arifu H. za kojim se još traga.

Ostale osobe terete se za pomoć počiniocu nakon počinjenog krivičnog djela, te pripremu i neprijavljivanje krivičnog djela.

Podsjetimo, pljačka se dogodila u četvrtak oko 8:50 sati ujutro. Razbojnici su pobjegli u vozilu Alfa Romeo prema Stojčevcu, a zaštitari su krenuli za njima. Ispaljeno je i nekoliko hitaca, a jedan od njih je pogodio i usmrtio biciklistu Kemu Bašića. Razbojnici su potom napustili vozilo i spalili ga te pobjegli.

U policijskoj akciji uhapšeno je pet osoba. Tri su bile zadržane u pritvoru (Amel S, Nizama B. i Haris H.), dok su dvije nakon ispitivanja puštene na slobodu (Anel S. i Alma S.).