Policijski bilten
0

Pješak povrijeđen u saobraćajnom udesu

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U subotu u ulici Safeta Hadžića do broja 38, općina Novi Grad Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je putničko motorno vozilo marke "BMW", reg. oznaka 744-J-102, kojim je upravljao B. G. (1987) iz Olova, udarilo i oborilo na kolovoz pješaka O. H. (1965) iz Sarajeva.

O. H. je prevezen na KCU Sarajevo gdje je konstatovano da je zadobio teške tjelesne povrede (fraktura lijeve potkoljenice) i zadržan je u bolnici. Kod Ć. A. pronađen i oduzet pištolj

Službenici Prve PU u subotu su lišili slobode Ć. A. (1989) iz Sarajeva kod kojeg je pronađen i oduzet pištolj marke "Zastava", cal. 6,35 mm. On je predan u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Autobus udario pješakinju u Ulici Deinska

U subotu u ulici Drinska b.b., općina Novo Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je autobus marke "MAN", reg. oznaka 306-A-376, vl."KJKP "GRAS", kojim je upravljao vozač S. M. (1969) iz Sarajeva, udario i oborio na kolovoz pješakinju J. A. (1973) iz Sarajeva.

Ona je prevezena u KCU Sarajevo gdje je konstatovano da je zadobila teške tjelesne ozljede (fraktura lobanje i vratne kičme).

Kontrola saobraćaja

U toku proteklog dana službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo, poduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, podnijeli su 13 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, uručili su 282 prekršajna naloga, a za lakše prekršaje upozorili 49 vozača.

Iz saobraćaja je isključeno 30 vozača zbog upravljanja vozilom pod djelovanjem alkohola, jedan vozač za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom, pet osoba bez položenog vozačkog ispita, a dva motorna vozila isključena su zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole.