Crna hronika
8

Pero Gudelj se probudio nakon osam dana

Piše: E. F.
Pero Gudelj
Pero Gudelj
Zdravstveno stanje Pere Gudelja, viteškog biznismena i vlasnika lanca trgovina FIS koji je prošle sedmice u Vitezu pronađen sa ustrelnom ranom glave, mnogo je bolje nego prethodnih dana.

Gudelj se, kako nam je potvrđeno u Kliničkom centru u Sarajevu probudio te je njegovo zdravstveno stanje trenutno stabilno.

"Pacijent je budan i reaguje na komande doktora ali s obzirom na težinu povrede još uvijek ne možemo reći da je van životne opasnosti te je još uvijek pod stalnim nadzorom ljekara Klinike za neurohirurgiju", kazala je za Klix.ba Muamera Šehić, portparol Univerzitetsko kliničkog centra u Sarajevu.

Ovakva poboljšanja u procesu oporavka povrijeđenog Gudelja su izuzetno važna i veliki korak ka njegovom potpunom povratku.

Ipak, Gudelj će do daljnjeg ostati na odjelu intenzivne njege na Klinici za neurohirurgiju.

Podsjećamo, on je prije osam dana u mjestu Krčevine kod Viteza pronađen sa ustrelnom ranom u predjelu glave. Bio je nedaleko od svog automobila, a pokraj njega je pronađen pištolj te oproštajno pismo.

Upravo zbog toga pretpostavlja se da je Gudelj pokušao izvršiti samoubistvo no za konačnu potvrdu ove pretpostavke još uvijek se iščekuje vještačenje parafinske rukavice Pere Gudelja koju radi MUP Kantona Sarajevo.

Taj nalaz bi trebao potvrditi da li je Gudelj pucao iz pištolja koji je pokraj njega pronađen.