Zbog prekršajnih prijava
0

Oduzet Audi-A8 kojeg je vozio navodni otmičar Elmir Hodžić

Sarajevo-x.com
Naredbom Općinskog suda Sarajevo određeno je da se privremeno oduzme automobil Audi A-8 kojeg je vozio Elmir Hodžić koji je sa još tri osobe bio uhapšen u srijedu u naselju Pofalići zbog navodne otmice.

Izvršenim provjerama utvrdilo se da je automobil, slovenačkih registracija NM 16-72-P, vlasništvo J.G. iz Trebinja.

Hodžić je višestruki povratnik u činjenju saobraćajnih prekršaja, te na ime neplaćenih novčanih prekršajnih kazni duguje 17.870 KM.

Podsjetimo, u srijedu je policija Kantona Sarajevo uhapsila Elmira Hodžića i još tri osobe zbog sumnje da su počinili krivično djelo otmice.

Međutim, Tužilaštvo Kantona Sarajevo ih je pustilo na slobodu nakon što je utvrđeno da otmice nije bilo.

Od maja prošle godine ovo je do sada 12 oduzeti automobil od vozača koji su najčešći povratnici u vršenju najtežih saobraćajnih prekršaja. Dva vozila su nakon oduzimanja vraćena.

Velika brzina, prolazak kroz crveno, vožnja pod utjecajem alkohola i vožnja bez položenog vozačkog ispita - većina su saobraćajnih prekršaja koje su oni činili.

Nusret Selimović je nedavno za portal Sarajevo-x.com rekao: "Ovi vozači predstavljaju potencijalnu opasnost na gradskim ulicama kako po svoj život tako i po druge živote osoba koji su učesnici u saobraćaju."

Selimović je rekao da u policijskom registru nalazi se oko 300 vozača kojima je uručeno od 15 pa do preko 200 prekršajnih naloga.

Prema policijskoj evidenciji najviše prekršaja počinio je Denis Kondo iz Sarajeva kome su saobraćajni policajci oduzeli čak tri automobila – Golf 3, Opel Astra i Opel Calibra. On je pravio najteže saobraćajne prekršaje kao što je velika brzina bez položenog vozačkog ispita, a jedan automobil mu je trajno oduzet.