Danas sahrana
0

Određen pritvor Splićanki koja je usmrtila studenticu iz Čapljine

Klix.ba
Foto: Nacional.hr
Foto: Nacional.hr
Ivana Tena Gotovac Soldić (38), protiv koje je podnesena krivična prijava zbog sumnje da je alkoholizirana s 1,10 promila alkohola u krvi automobilom usmrtila 19-godišnju studenticu Mariju Ćorić iz Čapljine te potom pobjegla s mjesta nesreće, provest će mjesec dana u splitskom pritvoru.

Kako piše Slobodna Dalmacija, na ispitivanju u splitskoj policiji branila se šutnjom, a učinila je to po savjetu svojih advokata Hrvoja Alajbega i Borisa Miloševića, koji su procijenili da je bolje da iskoristi ovakav način odbrane dok ne izvrše uvid u spis i vide s kojim dokazima raspolažu policija i Općinsko državno odvjetništvo.

Zaposlenicu Hrvatskih autocesta (HAC) koja je prodavala ENC-ove na naplatnoj postaji Dugopolje, policija je u četvrtak poslijepodne privela na ispitivanje na Općinsko državno odvjetništvo uz krivičnu prijavu za izazivanje saobraćajne nesreće u cestovnom prometu i nepružanje pomoći.

I tamo se branila na isti način odnosno šutjela je i nije htjela iznositi odbranu i odgovarati na pitanja. Zbog mogućnosti ponavljanja djela određen joj je pritvor u trajanju od mjesec dana.

Podsjetimo, Soldić je prvo bila na trežnjenju, a potom su je ispitali. Kada su policajci došli po nju kazala je kako joj automobil ukraden, što je bila laž.

Preminula Marija bit će sahranjena danas na groblju sv. Franje u Čapljini. Bila je studentica Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu. Tek se upisala na fakultet i doselila u Split. Njene kolege oprostile su se od nje putem društvenih mreža.

"Neopisiva tuga zavladala je našim srcima kada smo primili informaciju kako je ugašen mladi život, kako nas je prerano napustila draga kolegica, prijateljica, studentica Marija Ćorić. U ime uposlenika, studenata i Studentskog zbora Fakulteta građevinarstva arhitekture i geodezije izražavamo saučešće porodici, prijateljima poznanicima i bližnjima. Nadamo se da se kako će nas tvoj osmijeh pratiti od gore, tvoja snaga pratiti na našem putu i nadamo se kako se slične tragedije više nikada neće ponoviti", napisali su.