Crna hronika
83

Novi požari u Sarajevu: Na Šipu i Vojničkom Polju izgorjela četiri automobila

Piše: E. F.
Izgorjela vozila na Šipu (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Izgorjela vozila na Šipu (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Četiri automobila izgorjela su noćas u Sarajevu i to u sarajevskom naselju Šip te na Vojničkom Polju. Nakon požara potpuna šteta nastala je na automobilima Volvo i Fiat Bravo te Audi 3 i Golf IV.

Povrijeđenih na svu sreću nije bilo. Policijski službenici MUP-a KS jutros obavljaju uviđaj nakon kojega će biti sa sigurnošću utvrđeno da li su paljevine podmetnute.

Prvi požar dogodio se oko 2:25 sati na Vojničkom Polju, odnosno na Teheranskom trgu, kada su gorjela vozila Fiat Bravo i Volvo. Građani su odmah obavijestili policiju te je vatrena stihija stavljena pod kontrolu. Kako saznajemo u sarajevskoj policiji, u ovom slučaju je došlo do samozapaljenja vozila Volvo, a požar se potom proširio i na Fiat Bravo koji je bio parkiran u neposrednoj blizini.

Samo sat vremena kasnije stanovnike naselja Šip uznemirile su eksplozije koje su se nizale jedna za drugom.

Naime, ponovo su gorjela dva automobila, ovog puta ispred stambenih zgrada koje se nalaze u ulici Dejzina Bikića.

Vatra je naprije zahvatila automobil Audi 3, a plamen se ubrzo proširio na Golf IV koji je bio parkiran u neposrednoj blizini.

Stanari su odmah pozvali policiju koja je ubrzo došla. No, mjestu događaja niko se nije smio približiti jer su detonacije odjekivale jedna za drugom. Po dolasku pripadnika PVB Kantona Sarajevo požar koji je prijetio da se proširi je ubrzo stavljen pod kontrolu.

Vlasnici drugih automobila koji su bili također parkirani u neposrednoj blizini odmah su izmjestili svoja vozila.

Stanovnici ovog naselja kazali su nam kako ih paljenje automobila ne čudi s obzirom na činjenicu da su se na tom mjestu u nekoliko navrata okupljale sumnjive osobe pa je čak i policija morala intervenisati.