Crna hronika
4

Ni traga o nestalom dječaku iz okoline Višegrada

FENA
Alen Bukva
Alen Bukva
Policija je potvrdila da još nema tragova koji bi upućivali kako je nestao trogodišnji dječak Alen Bukva iz mjesta Međeđa kod Višegrada, čiji nestanak je prijavljen 17.maja.

U nastavku potrage za nestalim mališanom, radnici policijskih stanica Višegrad, Rudo, Novo Goražde, Rogatica i Jedinice za podršku Foča, zajedno s pripadnicima Granične policije, izvršili su detaljnu pretragu terena sela Vitažić, Gradina, Vijenac i Crijep sve do Drinskog jezera.

Također, čamcima je izvršena pretraga korita jezera, od mjesta Jaz do mjesta Međeđa tokom koje nisu pronadeni tragovi koji bi upućivali na nestanak dječaka, potvrđeno je danas iz CJB Istočno Sarajevo.

Prema izjavi jednog od svjedoka, dječak je na dan nestanka, 16.maja, viđen kako sjedi na trotoaru iznad Drinskog jezera. Zbog obilne kiše koja je padala, ronioci nisu u mogućnosti da pretraže dno jezera.

Potraga se nastavlja.

Prema ranijoj izjavi majke, dječak se 16.maja oko 15 sati igrao ispred njihove porodične kuće “bez odjeće i obuće”, i od tada mu se gubi svaki trag.

Radi se o dječaku visine oko 80 cm, tjelesne težine oko 15 kg, duže svjetlije plave kose, plavih očiju, okruglog lica, pravilnog nosa i malih ušiju.

Od osobenih znakova majka je navela izražen stomak i veliki mladež iza desnog uha te izraženu mucavost.