Crna hronika
7

Nestao dok se vraćao s posla: Treći dan potrage za profesorom Gatarićem iz Banje Luke

Piše: M. T.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Ni treći dan od nestanka profesora književnosti iz Banje Luke, 38-godišnjeg Velimira Gatarića, porodica nema nikakvih vijesti.

Policija, zajedno sa članovima familije i prijateljima traga za Gatarićem u naselju Ponir. Na teren je upućeno više od 60 pripadnika CJB Banja Luka, uz asistenciju ostalih organizacionih jedinica MUP-a RS.

Gatarić je u utorak, 16. februara, oko 14 sati izašao iz Ekonomske škole u Banjoj Luci, gdje je zaposlen, i od tada se niko nije čuo s njim. Posljednji put je viđen oko 15 sati u banjalučkom naselju Starčevica, dok je prolazio pored firme "AVG sekjuriti". Tu su ga snimile nadzorne kamere, dok je prolazio pješice u pravcu naselja Ponir. Na sebi je imao crnu jaknu sa kapuljačom, dok je u ruci nosio bijelu kesu. Prethodno mu se kod crkve na Starčevici izgubio signal mobilnog telefona.

Nestali Velimir Gatarić po zanimanju je profesor književnosti, oženjen je i otac dvoje maloljetne djece.

Porodica moli sve koji imaju bilo kakvu informaciju u vezi sa njegovim misterioznim nestankom da im se jave na broj mobilnog telefona 065 782 139 ili da pozovu policiju na dežurni broj 122.