Crna hronika
1k

Nesreća na Ilidži: Poginuo devetnaestogodišnji vozač Audija

Piše: E. F.
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Devetnaestogodišnji Erdin Dedić poginuo je sinoć u saobraćajnoj nesreći koja se pet minuta prije 23 sata dogodila u sarajevskom naselju Ilidža.

Kako smo saznali u Operativnom centru MUP-a KS, nesreća se dogodila u ulici Butmirska cesta kada je došlo do frontalnog sudara dva vozila, Audija za čijim volanom se nalazio Dedić te vozila Alfa Romeo kojim je upravljao Adnan Abazović.

Dedić je ostao mrtav na mjestu dok su Abazović i njegov suvozač Fjodor Milošević teško povrijeđeni. Oni su neposredno nakon nesreće prebačeni na KUM Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Muamera Šehić, portparol Kliničkog centra u Sarajevu kazala je za Klix.ba da su i Abazović i Milošević smješteni na Kliniku za ortopediju i traumatologiju.

„F.M. ima povrede gornje i donje vilice, frakturu nosa, lom kostiju lica, povredu kuka i lijeve potkoljenice te je smješten na odjel intenzivne njege Klinike za ortopediju i traumatologiju“, kazala je Šehić.

Abazaović pak ima povrede lijevog stopala i lijevog skočnog zgloba.

Očevici cijeloga događaja ustvrdili su kako je prizor na mjestu nesreće bio stravičan.

Policijski službenici obavili su uviđaj na mjestu događaja te izuzeli tragove čijim vještačenjem će biti utvrđen uzrok ove saobraćajne nesreće.