Upali u Bregavu
17

Nastavlja se potraga za nestalim mladićem u Stocu, u akciju se uključili i građani

S. Š.
Jučerašnja fotografija (Izvor: Stolac City)
Jučerašnja fotografija (Izvor: Stolac City)
U ranim jutarnjim satima nastavljena je potraga za mladićem koji je u subotu večer nestao na području Stoca, zajedno sa još jednim momkom. Jučer je iz Bregave izvučen automobil i tijelo tog mladića.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona jučer je za Klix.ba potvrdio da je iz Bregave izvučen automobil u kojim su nestali mladići, a da je zajedno sa vozilom pronađeno i jedno tijelo.

Potraga za drugim momkom nastavljena je ovog jutra, a u akciju su se uključili i mnogobrojni građani, javlja to portal Stolac City.

Također, u aktivnostima pronalaženja nestalih osoba za sada učestvuju Policija Stolac, DVD Stolac, dva ronilačka kluba iz Mostara, GSS Čapljina i GSS Čitluk.

U Stocu je, kako saznaje lokalni portal upravo formiran tim koji je krenuo kanjonom rijeke Bregave u potragu za drugim mladićem.

Podsjetit ćemo, policiji je nestanak dvojice momaka prijavljen Policijskoj stanici Stolac u noći sa 11. na 12. februar, nešto iza pola noći te da im se trag izgubio nakon što su se uputili vozilom Jeep Compas u pravcu Vidova Polja.

Nestanak mladića u 00:45 sati u PS Stolac prijavila je R. V. (47) iz Vidovog polja, kazavši da je njen sin M. V. (20) bio u kafiću u Stocu sa F. S. te da je iza ponoći nedostupan na mobitel.

Oko jedan sat nakon ponoći, otac od F. S. i S. P. su PS Stolac dali informacije da je S. P. dao svoje vozilo M. V. i F. S. da odu u Vidovo polje nakon čega im se gubi svaki trag.