Crna hronika
358

Nakon teškog udesa kod Visokog: Dvanaestogodišnji dječak u teškom stanju

Piše: E. F.
Sa mjesta događaja (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Sa mjesta događaja (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Dvanaestogodišnji dječak koji je teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila na autoputu u blizini Visokog u teškom je stanju.

Potvrdila je ovo za Klix.ba Muamera Šehić, glasnogovornica Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu, istaknuvši kako pacijent ima višestruke lomove te da je pod stalnim nadzorom ljekara.

"Pacijent je smješten na dječijem odjelu Klinike za ortopediju i traumatologiju te ima frakturu lopatice, desne ruke, kostiju lica, kao i povredu desnog kuka, desnog stopala i lijeve pete. Također je primljen sa kontuzijama grudnog koša. Pacijent je pod stalnim nadzorom ljekara", kazala je Šehić.

Naime, do teške nesreće u kojoj je dječak povrijeđen došlo je sinoć oko 20 sati kada je F. A. (44) iz Sarajeva, upravljajući automobilom na autoputu u blizini mjesta Donja Zimča, sletio s ceste te probivši zaštitnu ogradu okončao na sporednom putu.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Iako su na mjesto događaja veoma brzo došli uposlenici Hitne pomoći i policije, vozaču nije bilo pomoći te je preminuo usljed zadobivenih povreda.

Dijete koje je bilo suvozač u vozilu hitno je prebačeno na KUM Kliničkog centra u Sarajevu, gdje mu je ukazana pomoć.

Šta se tačno dogodilo i kako je došlo do nesreće bit će poznato nakon vještačenja koje je naložio postupajući tužilac u ovom slučaju, a koji je i rukovodio sinoćnjim uviđajem.

Sinoć je na autoputu nakon nesreće vladala velika gužva, a dio brze ceste je bio i zatvoren za saobraćaj do okončanja uviđaja.

Tužilac i pripadnici MUP-a ZDK bili su na terenu do kasno u noć, a tokom današnjeg dana bit će naložena i obdukcija tijela preminulog Sarajlije.